KRKONOŠE SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO STŘEDNÍ MORAVA JIŽNÍ MORAVA VYSOČINA VÝCHODNÍ ČECHY ČESKÝ RÁJ ČESKÝ SEVER SEVEROZÁPADNÍ ČECHY ZÁPADOČESKÉ LÁZNĚ PLZEŇSKO ŠUMAVA JIŽNÍ ČECHY PRAHA OKOLÍ PRAHY PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY
PARDUBICKO
  Dopravní přístupnost
Informační centra
Města a obce
Osobnosti a rodáci
Destinační management
 
Příroda a její ochrana
  Chráněná krajinná území
Přírodní zajímavosti
Jeskyně a propasti
Vrcholy, hřebeny, sedla
Fauna a flora
Naučné stezky
 
Kultura, zábava, sport
  Kultura a zábava
Sport a relaxace
Zimní sporty
Katalog KUDY Z NUDY
Aktivní dovolená
 
Památky a zajímavosti
  Památky a architektura
Církevní památky
Hrady a zámky
 
Turistika a volný čas
  Agroturistika
Pěší turistika
Cykloturistka
Vodní turistika a sporty
Vinařská turistika
 
Lázeňství
  Lázeňská zařízení
Lázeňské domy a sanatoria
Lázeňská procedura
Přírodní léčivé zdroje
 
Kongresová turistika
  Výstavy a výstaviště
Kongresová centra
Výstavnictví a propagace
 
Ubytování a stravování
  Autokemp, kemp, tábořiště
Hotely, penziony
Chaty a chalupy
Rekreační areály
Další ubytování
Restaurace
Příjemné posezení
Gastronomické speciality
 
Království perníku

Vyhlášení soutěže Regionální potravina pardubického kraje 2015

Ministerstvo zemědělství vyhlašuje v jednotlivých krajích České republiky soutěž o značku „Regionální potravina roku 2015“. Stejně jako v minulých letech organizuje v Pardubickém kraji tuto soutěž AGROVENKOV, obecně prospěšná společnost Pardubického kraje ve spolupráci s Radou Pardubického kraje a krajským úřadem.
Cílem této soutěže je podpořit malé a střední potravinářské provozy a nejlepším potravinářským výrobkům, které budou splňovat požadované parametry, dle dané metodiky, udělit značku Regionální potravina Pardubického kraje.

Soutěžit mohou potravinářské výrobky v těchto kategoriích:

Značka „Regionální potravina“ bude udělována v následujících kategoriích:
1) Masné výroby tepelně opracované, včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.).
2) Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky - poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobásy, sušené šunky, apod.).
3) Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy).
4) Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.).
5) Pekařské výrobky, včetně těstovin (chléb, běžné pečivo, jemné pečivo, trvanlivé pečivo, těstoviny).
6) Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek.
7) Alkoholické a nealkoholické nápoje, s výjimkou vína z hroznu révy vinné (piva, lihoviny, ostatní alkoholické nápoje, šťávy, nektary, ochucené nealkoholické nápoje, minerální vody apod.).
8) Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě (čerstvá, sušená, proslazená nebo nakládaná ovoce zelenina, kompoty, džemy, povidla, protlaky apod.)
9) Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.).


Na území Pardubického kraje bude tuto soutěž organizovat AGROVENKOV, obecně prospěšná společnost. Výrobci potravin, kteří patří do skupiny malých nebo středních podniků a jejich výrobek je zcela vyroben na území Pardubického kraje a je nejméně ze 70% vyroben z tuzemských surovin, mohou své výrobky přihlašovat do soutěže Regionální potravina Pardubického kraje do 12. května 2015 na adresu:
AGROVENKOV,o.p.s., Tvardkova 1191, 562 01 Ústí nad Orlicí v obálce s označením: „Regionální potravina Pardubického kraje“ – přihláška

Oceněné výrobky a jejich producenti, kromě získání značky Regionální potravina Pardubického kraje, mají k dispozici zdarma i značnou marketingovou a mediální podporu pro oceněné výrobky a možnost prezentovat zdarma tyto výrobky při ochutnávkových a prodejních akcích.

Slavnostní předání značky Regionální potravina oceněným producentům proběhne na Pardubickém závodišti, Pražská 607, (Agrofert Park) dne 20. června 2015 v rámci akce FRESHFESTIVAL, gurmánský festival dobrého jídla a pití.

Metodiku a přihlášku s přílohami najdete na webových stránkách Krajského informačního střediska Pardubického kraje www.agrovenkov.cz a www.regionalnipotravina.cz

Termín zasedání hodnotitelské komise je 21.5.2015 v Pardubicích, Dostihový spolek,a.s., Pražská 607, 530 02 Pardubice, (Agrofert Park) závodiště tribuna D, vchod I, II.p.,207.

Soutěžící zajistí předání přihlášených výrobků k hodnocení odborné komisi
dne 21. května 2015 od 8:00 do 9:00 hodin na adrese:
Dostihový spolek,a.s., Pražská 607, 530 02 Pardubice, závodiště tribuna D, vchod I, II.p.,207

Věříme, že tato soutěž podpoří zájem českých spotřebitelů o kvalitní regionální potraviny a přispěje ke zvýšení prodeje těchto potravin.

Bližší informace na tel. 731 471 711 Ing. Vladimír Šabata, 739 055 928 Václav Koblížek
DALŠÍ INFORMACE: MAS Železnohorský region
Zveřejněno 13.04.2015 v 08:56 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
Regiony a oblasti ČR
  Turistické regiony ČR
Turistické oblasti ČR
Pohádkové regiony
 
Vyhledávání
  Vyhledávací centrum
Rejstřík oblasti
Databanka akcí
 
ZPRÁVY A AKTUALITY
  Tiskové zprávy
Aktuality
Sněhové zpravodajství
 
Služby pro turisty
  Informační centra
Průvodcovské služby
Tlumočníci a překladatelé
Bankovní služby
Turistický produkt
 
Kalendář akcí oblasti
  Akce pro děti
Kino, divadlo, výstavy
Folklorní akce a festivaly
Turistické akce
Kalendář kongresů, konferencí
Kalendář veletrhů a výstav
 
Folklor a tradice
  Etnografický region
Etnografický subregion
Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
 
KLUB ČESKYCH TURISTŮ
  Krajská oblast KČT
Odbor KČT
Turistické odznaky a známky
 
Regionální rozvoj
  Regiony a sdružení
Investiční příležitosti
Průmyslové zóny
Nemovitosti na prodej
Průmyslová výroba
Potravinářská výroba